Meggyógyulhat-e, aki már régóta pánikbeteg?

Először is szeretném leírni a választ: igen, akármennyi ideje is tart a pánikbetegség vagy az agorafóbia, meg lehet belőle gyógyulni. Ha évtizedek óta tart, akkor is.

A pánikbetegség tünetei egy ördögi kör során jönnek létre: a pánikrohamok és a tőle való félelem egymást erősítik, és végül az ember megpróbál minden olyan helyzetet elkerülni, amiben pánikrohama lehet, vagyis kialakul az agorafóbia.
Ez az ördögi kör azonos minden pánikbetegségben. Abban is, ami nemrég alakult ki, és abban is, ami évtizedek óta fennáll. Ha ezt a körkörös hatást sikerül megtörni, akkor a pánikbetegség fokozatosan elmúlik. Régen tartó betegségnél ugyanúgy, mint a frissnél.

Azt szoktam mondani a pácienseimnek, hogy a pánikbetegeknek rossz szokásaik vannak, amiket tudatosítani kell és átalakítani jó szokásokká. A félelmetesnek tűnő helyzetek elkerülése egy rossz szokás. >> tovább >>

Cikkünk kibővített, aktualizált változata új honlapunkon itt érhető el:

Krónikus pánikbetegség gyógyítása. Meggyógyulhat-e, aki már régóta pánikbeteg?

Share

2 thoughts on “Meggyógyulhat-e, aki már régóta pánikbeteg?

  1. Jó napot,nekem is vannak pánikrohamaim, nem rég óta tart, és azóta minden napom úgy telik el, hogy csak arra tudok gondolni, hogy mikor törik elő megint, valeriana relax-ot szedek, és nem mindig teszi meg a hatását, hogy lehetne végleg megszabadulni ettől az érzéstől?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük