Online terápia

Tisztelt látogatók, kedves érdeklődők! Új programunkban távoktatás keretében foglalkozunk pácienseinkkel. Keressék fel új oldalunkat, ismerkedjenek meg terápiás csomagjainkkal, jelentkezzenek programunkra! Katt ide:

Pánikbetegséget leküzdő terápiás programunk

online terápia otthon

A pánikbetegségből otthoni körülmények között is kigyógyulhat

Korábbi programunk leírása:

Az online terápia

A terápiát interneten (Skype-on) keresztül végezzük. Amikor Ön először jelentkezik nálunk, felvesszük egymást az ismerősök közé, így a későbbiekben elég egy gombnyomás, és kezdődhet a terápiás ülés. Fejhallgatóra, mikrofonra, webkamerára és jól működő internetkapcsolatra lesz szükség.

Elsőre szokatlan lehet a gondolat, hogy az ember interneten keresztül beszélgessen a pszichológusával, de úgy gondoljuk, hogy a bizalmi légkörben ez hamar oldódik. Tapasztalatunk szerint a második-harmadik ülés során már megszokottá válik a helyzet, és ugyanúgy zajlik a terápia, mint ha élőben találkoznánk.

A fizetés szintén online történik előzetes banki átutalással vagy Paypal-en keresztül. A befizetésről minden esetben számlát küldünk! Kérjük, hogy a terápiás ülés előtt 24 órával érkezzen meg az átutalás, vagy eddig küldje el hozzánk a befizetésről szóló bizonylatot.

Mi az online terápia előnye és hátránya?

A hátránya az a szokatlanság, ami a terápia elején jelentkezik. Nem fogtunk kezet, nincs meg rögtön az a kapcsolat, ami személyes találkozáskor jellemző. Szerencsére ez a furcsaság hamar oldódni szokott, és figyelünk rá, hogy a terápiához szükséges légkört mielőbb megteremtsük, hiszen ez a pszichológus egyik feladata.

Hátránya még, hogy amikor gyakorlatokat kell végezni “terepen”, például kint az utcán, akkor csak a távolból tudunk drukkolni, nem vagyunk ott személyesen a helyszínen. Ezt azzal ellensúlyozzuk, hogy a terápia során annyiszor elpróbáljuk előre az ilyen gyakorlatokat, hogy amikor élesben sor kerül rá, már nem ismeretlen a helyzet. Szükség esetén természetesen telefonon, mobil internetes kapcsolaton keresztül az éles gyakorlat közben is tudunk beszélni.

Az előnye sokféle: otthonról kényelmesen végezhető, a páciens időt takarít meg. Sokszor könnyebb is elkezdeni így a terápiát, hiszen a személyes találkozás vagy a rendelőbe eljutás tipikusan olyan helyzet, ami pánikrohamot tud kiváltani. Egy skype-os beszélgetés ehhez képest sokkal könnyebb helyzet.

Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy a falun, kisvárosban élők számára is elérhető, akik egyébként nehezen találnának erre szakosodott terapeutát helyben. Így viszont ugyanazt a szolgáltatást tudják igénybe venni, mint a nagyvárosban élők.

Reméljük, a kezdeti idegenkedés nem riasztja el Önt sem attól, hogy elinduljon ezen az izgalmas új úton. Találkozzunk a képernyők előtt! 🙂


Online terápia az interneten. Korábban a képernyő előtt beszélgetve találkoztunk, most ez annyiban változik, hogy videókat készítettünk, az ezeken bemutatott gyakorlatok segítségével a pánikbetegség otthoni körülmények között is leküzdhető.

Share