panikroham lekuzdeseBlog: a szorongásos pánikbetegség leküzdése gyógyszeres kezelés nélkül

A pánikbetegség leküzdése

Ez a weboldal a www.panibetegseg.org cím alatt található szakmai honlap blogjának ajánlója, amely abból a célból jött létre, hogy az érdeklődő áttekinthesse a kínálatot és a cikkek teljes tartalmának elolvasása nélkül egy-egy rövidebb bevezetőből tájékozódhasson az írások témájáról és ez alapján dönthesse el, kíváncsi-e a teljes bejegyzésre. Amennyiben igen, akkor a címre vagy a bevezető utáni » tovább » linkre kattintva léphet be a blogba. Jelezzük, hogy a portálon nemcsak blogbejegyzéseket, hanem hosszabb, egy-egy témát részletesen tárgyaló olvasmányos szakcikket is találhat, mint például ezt:

- így az alaposabb tákékozódás végett mindenképpen érdemes az eredeti webhelyen is körülnézni. Itt csak a rövidebb, a szorongásos állapottal, pánikbetegséggel és agorafóbiával kapcsolatos egy-egy érdekességről szóló cikkeket ajánljuk. Fontos megjegyezni, hogy a betegség leküzdését gyógyszerek alkalmazása nélkül, pszichoterápiás eljárásokkal segítjük, módszerünk a kognitív viselkedésterápia, amely tanulási-gyakorlási folyamat révén teszi lehetővé a pánikzavarokkal küzdők számára, hogy a kellemetlen tünetektől megszabaduljanak és teljes életet éljenek. - Nézzük a kínálatot:

A legutóbbi blogbejegyzések:

Undeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity errorUndeclared entity error


Minden pánikbeteg arról számol be, hogy nagyon változó, hogy mikor mi vált ki pánikrohamot. Az is jellemző, hogy látszólag ugyanaz a helyzet egyik héten pánikrohamot vált ki, másik héten nem, aztán ismét, aztán csak egy kicsit… És az is meglepő tud lenni, amikor egy nagyon félelmetes helyzet a terapeutával együtt semmilyen szorongást nem okoz.

Általánosságban jó tudni, hogyan alakul ki a pánikroham, de az egyes helyzetekben nem igazán érdemes az okokat keresni. Az általános ok az, hogy a pánikbeteg nagyon erősen figyel magára, a testi működésének a legkisebb rezdülésére is, és minden változást a pánikroham szemszögéből értékel. Például: “Érzem, hogy hirtelen gyorsabban dobog a szívem, biztos rosszul leszek.” Vagy: “Bevettem ezt a gyógyszert, de egy kicsit furcsán érzem magam, ez egy szörnyű mellékhatás lehet, és a mentők fognak elvinni.”

Van tehát egy testi érzet (szívdobogás, émelygés), és van egy hozzá kapcsolódó ijesztő gondolat (rosszullét). A nem-pánikbetegek két dolgot csinálnak másképp: sokkal kevésbé érzékelik a testi változásokat, és ha mégis, akkor sem kapcsolnak hozzá ijesztő gondolatokat. » tovább »Budapestet ellepték a szabadulós játékok. Lépten-nyomon olyan helyekre bukkanunk, ahol pincékbe zárnak embereket, akik aztán Da Vinci Titkai, Hasfelmetsző Jack és egyéb tematikájú rejtvényeket megfejtve szabadulnak ki a katakombákból – vagy maradnak ott örök időkre, hogy csontvázként ijesztgessék a később érkezőket (na jó, ezt talán nem). Adódik az ötlet: mi lenne, ha klausztrofóbiával (is) küzdő... » tovább »


Híres gyógyult pánikbetegek – I. rész: Kim Basinger

Mindig megnyugtató tudni, hogy kisebb-nagyobb problémáinkkal, furcsaságainkkal, akár “dilijeinkkel” nem vagyunk egyedül. Különösen igaz ez pánikbetegségben, ahol az ember sokszor el van vágva a társasági élettől, és időnként a család vagy a barátok sem értik, hogy mi is történik vele. Az pedig külön öröm (meg egy kis káröröm), ha sikeres és híres emberek is ugyanabban… » tovább »Először is sokat nevetünk. Tényleg. A pánikbetegség rákényszeríti az embert, hogy kreatív elkerülő utakat dolgozzon ki azokra a helyzetekre, amiktől fél. A pácienseink nagyon aranyos öniróniával, magukon is nevetve szokták elmesélni az ilyeneket. Például van, aki csak úgy tud kimenni az utcára, ha egy biciklit tol maga mellett és abba kapaszkodik, és mindenhova így megy. » tovább »Nem mindegy, hogy mivel magyarázzuk a pánikbetegség tüneteit, például a gyorsabb szívverést, kapkodó légzést, kézremegést vagy izzadást. A Harvard Egyetemen végeztek egy kutatást, amiből kiderült, hogy egész másképp teljesítenek azok, akik azt gondolják, hogy szoronganak, mint akik azt gondolják, hogy izgatottan készülnek egy feladatra – miközben a testi tüneteik (izzadás, szívdobogás) pontosan ugyanazok! Aki azt » tovább »Először is szeretném leírni a választ: igen, akármennyi ideje is tart a pánikbetegség vagy az agorafóbia, meg lehet belőle gyógyulni. Ha évtizedek óta tart, akkor is. A pánikbetegség tünetei egy ördögi kör során jönnek létre: a pánikrohamok és a tőle való félelem egymást erősítik, és végül az ember megpróbál minden olyan helyzetet elkerülni, amiben pánikrohama […] » tovább »Pácienseink között többségben vannak azok, akik régóta, sokszor több mint egy évtizede szenvednek ebben a betegségben. Általában sokféle módszert ki is próbáltak már, mire hozzánk kerülnek. Érthető, hogy ennyi idő és erőfeszítés után nehéz elhinni, hogy bármi segíthet. Azonban a kognitív viselkedéses módszernek, amit alkalmazunk, nagyon jó eredményei vannak. Nyugat-Európában és Amerikában ez az eljárás… » tovább »Visszatérő kérdés a pácienseink részéről, hogy gyógyszer nélkül elmúlhat-e a pánikbetegség, az agorafóbia. Az általunk alkalmazott módszerhez nem szükséges gyógyszeres kiegészítő kezelés, mert közvetlenül a félelmet keltő gondolatokkal és helyzetekkel foglalkozunk. Ha a gyógyszer elnyomja ezeket a szorongásokat és gondolatokat, az nem teszi könnyebbé a terápiát. Tudjuk, hogy nagyon kellemetlen ezeket a félelmeket átélni. Nagyon… » tovább »A szorongás, agorafóbia, pánikbetegség jellemző tünetei a következők:

 • erős szívdobogás
 • mellkasi fájdalom, diszkomfort
 • erős, szorító fejfájás
 • szédülés
 • homályos látás
 • bizsergés
 • hőhullámok vagy fázás
 • remegés
 • légzési nehézség
 • izommerevség
 • rosszullét, gyomortünetek
 • valóságérzékelés változása
 • halálfélelem
 • kontrollvesztéstől való félelem
 • ájulásérzet
 • megőrüléstől való félelem.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja magán, és az orvos kizárta a komolyabb testi betegségeket, vagy azok nem járnak a fenti tünetekkel, akkor » tovább »Mi a pánik? Hogyan alakul ki a pánikroham? Mi a pánikbetegség? Kit tekinthetünk pánikbetegnek? Indokolt-e a gyógyszeres kezelés? Milyen pszichoterápiás eljárások alkalmazhatók a pániktünetek enyhítésére? Meggyógyítható-e a pánikbeteg pszichoterápiás kezeléssel? Mi az a kognitív viselkedésterápia? Mire alapozzák a kutatók a pánik kognitív elméletét? Milyen agyi funkciók kerülnek ellentmondásba a szorongásos pánikzavar kialakulásakor? Válhat-e krónikussá a pánikbetegség? Mi az agorafóbia? Hogyan kezelhetők a fóbiás betegségek? Tudunk-e olyan betegekről, akik hosszan tartó, gyógyíthatatlannak látszó állapotból jutottak el a teljes tünetmentességig? Ismerünk e hírességeket a gyógyult pánikbetegek között? – ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ honlapunkon.
Mi a pánikbetegség?

A pánikbetegség nem más, mint váratlan félelmi rohamokkal járó szorongásos viselkedészavar.

Ugyanakkor a pánikbetegség szigorúan véve nem betegség, legalábbis abban az értelemben nem az, hogy nem valamiféle kóros elváltozások miatt jön létre. A pánikbetegnek nem a lelke vagy az agya beteg, hanem gondolat- és ösztönvilága került egymással ellentmondásba: tudja, hogy reálisan nem fenyegeti veszély, ösztönylénye mégis páni félelembe sodorja.

A pánikroham ugyanis a legtöbbször észrevehető ok nélkül kezdődik, és pár perctől fél árán át vagy akár tovább is is eltarthat. A félelmet átélő ember attól tart, hogy elveszíti az önkontrollját. A testi tünetek miatt gyakori a szívinfarktustól, fulladástól vagy agyvérzéstől való félelem.

Pánikroham bármikor jelentkezhet, akár alvás közben is. Sok pánikbeteg már a rohamok gondolatától is szorong, és igyekszik elkerülni azokat a helyzeteket, amelyek korábban pánikrohamot váltottak ki.

A testi tünetek miatt a pánikbetegséget kezdeti szakaszában gyakran tévesen diagnósztizálják, évek telhetnek el, mire a pánikbetegséget felismerik. Holott a pánikbetegség az egyik legjobban kezelhető szorongásos probléma, a pánikroham leküzdése például kognitív-viselkedés terápiával lehetséges.


Pánikroham leküzdése

A szorongásos pánikbetegség tüneteinek csillapítása, leküzdése

Ajánló weboldal A pánikbetegség leküzdhető honlap blogjához. Téma: Pánikbetegek kezelése terápiás gyakorlatok segítségével, a pánikroham leküzdése gyógyszeres kezelés nélkül.

Szószedet - fontosabb kifejezések, kulcsszavak - : szorongásos állapot, ok nélküli félelem, indokolatlan rémület, spontán és szorongó pánik, pánikhelyzet, kognitív pánikzavar, heves és váratlan pánikroham, a kontroll elvesztésétől való félelem, halálfélelem, páni félelem, pánikroham leküzdése, hiperventilláció, széndioxid, jógalégzés.

Az oktató jellegű tréningek, viselkedési gyakorlatok célja a szorongásos pánik leküzdése, a krónikus pánikbetegség kialakulásának a megelőzése.

Program a pánikbetegség leküzdésére

A gyógyulást célző tízhetes program elején a pszichoterapeuták feltárják azokat az okokat, amelyek a pánikrohamokat kiváltják, majd kidolgozzák azt a személyre szabott eljárásrendszert, amellyel a pánikroham leküzdése megvalósítható. A program során ezeket a módszereket begyakorló tréningek során sajátíthatják el a páciensek. Szükség esetén utólagos konzultációkra és hosszabb távú kapcsolattartásra is mód van.


Egy honlap sikerének záloga a

keresőmarketing és a szakszerű honlapoptimalizálás

A http://panikbetegseg.org/ honlap a keresőszempontú weboldal optimalizálás (google-seo) folyamatának és az alkalmazott keresőmarketing eljárásoknak köszönhetően számos kulcsszóval és keresőkérdéssel előkelő helyezést szerzett a Google keresőtalálok rangsorában. Mint ismeretes, a honlapoptimalizáció két alapvető munkafázisból áll, az első a tartalmi optimalizálás, ennek során elérjük, hogy a weblap tartalma az adott témában releváns és keresőbarát legyen, a második a linkprofil kiépítése, ez lényegében hivatkozások hálózatának létrehozását jelenti minél magasabb keresőmarketing értékű webhelyek bevonásával (ha ezek nem állnak a linképítő rendelkezésére, létre kell hoznia őket; emellett korlátozott mértékben használhatók PR-cikkekben elhelyezett szöveges linkek és nagyon óvatosan katalóguslinkek is - utóbbiak minősége és hitelessége igen fontos szempont). Ez a munka a SEO terén szerzett szakértelmet követel, a szakszerűtlen linképítést a Google hátrasorolással szankcionálja. A jelen weboldalt illetően a webmester-eszközök tanúsága szerimt a legtöbb rákeresés ezekre a kifejezésekre történt:

 

 

A pánikbroham leküzdése

A szorongásos pánikbetegség tünetei, kezelése, gyógyítása Budapesten. Az agorafóbia és pánikzavar gyógyítása, pánikroham leküzdése, pániktünetek otthoni kezelése. A pánik kognitív elmélete és az oktató jellegű viselkedésterápia a tünetek megszüntetése céljából. Hol talál: Pszichoterapeuta Budapest vonzáskörzete. Váratlan pánikroham, ok nélküli félelem, szorongás, pánikbetegség, krónikus agorafóbia, pánikroham leküzdése, pszichés betegség, fóbia a nyitott terektől és bezártságtól, pánikos állapot testi tünetei, félelem leküzdése, pszichoterápia rendelő Budapest. Piár cikk írás gyógyítás, egészség, pánik betegség témában - egészségmegőrzés, alternatív gyógymódok, pszichodráma-terápia

A pánikterápiás szakmai blog hatékony működését három statikus weboldal támogatja optimalizált honlapszöveggel és linkekkel:

pánikroham leküzdése - seo honlapoptimalizálás, prcikkírás | gyógyítás, egészség - szövegírás, honlapoptimalizálás, google első | első orwell laptop könyv | pánik kezelése - keresőoptimalizálás