Pánikbetegség leküzdése öngyógyítással

Pánikroham leküzdéseSEO-Projekt: a szorongásos pánikbetegség öngyógyítása, a pánikrohamok leküzdése gyógyszeres kezelés nélkül - kognitív viselkedésterápia

Mi a pánikbetegség? Mi a pánik?

A pánikbetegség nem más, mint váratlan félelmi rohamokkal járó szorongásos viselkedészavar.

Ugyanakkor a pánikbetegség szigorúan véve, fiziológiai szempontból nem betegség, legalábbis abban az értelemben nem az, hogy nem valamiféle kóros elváltozások miatt jön létre. A pánikbetegnek nem a lelke vagy az agya beteg, hanem gondolat- és ösztönvilága került egymással ellentmondásba: tudja, hogy reálisan nem fenyegeti veszély, ösztönylénye mégis páni félelembe sodorja.

A pánikroham ugyanis a legtöbbször észrevehető ok nélkül kezdődik, és pár perctől fél árán át vagy akár tovább is is eltarthat. A félelmet átélő ember attól tart, hogy elveszíti az önkontrollját. A testi tünetek miatt gyakori a szívinfarktustól, fulladástól vagy agyvérzéstől való félelem.

Pánikroham bármikor jelentkezhet, akár alvás közben is. Sok pánikbeteg már a rohamok gondolatától is szorong, és igyekszik elkerülni azokat a helyzeteket, amelyek korábban pánikrohamot váltottak ki.

A testi tünetek miatt a pánikbetegséget kezdeti szakaszában gyakran tévesen diagnósztizálják, évek telhetnek el, mire a pánikbetegséget felismerik. Holott a pánikbetegség az egyik legjobban kezelhető szorongásos probléma, a pánikroham leküzdése például kognitív-viselkedés terápiával lehetséges.

És mi a pánik? Illerve stresszhelyzetben hogyan alakul ki a pánikroham? Mi a pánikbetegség társadalmi háttere? Kit tekinthetünk klinikai pánikbetegnek? Indokolt-e a gyógyszeres kezelés? Milyen pszichoterápiás eljárások alkalmazhatók a pániktünetek enyhítésére? Meggyógyítható-e a pánikbeteg pszichoterápiás kezeléssel? Mi az a kognitív viselkedésterápia - megtanulható-e önállóan? Mire alapozzák a kutatók a pánik kognitív elméletét? Milyen agyi funkciók kerülnek ellentmondásba a szorongásos pánikzavar kialakulásakor? Válhat-e krónikussá a pánikbetegség? Mi az agorafóbia? Hogyan kezelhetők a fóbiás betegségek? Tudunk-e olyan betegekről, akik hosszan tartó, gyógyíthatatlannak látszó állapotból jutottak el a teljes tünetmentességig? Ismerünk e hírességeket a gyógyult pánikbetegek között? – ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ honlapunkon.

A pánikbetegség leküzdése otthon

Ez a weboldal egy most készülő szakmai honlap blogjának ajánlója, amely a keresőmarketing területén kitűzött célokon túlmenően azzal a szándékkal jött létre, hogy az érdeklődő áttekinthesse a kínálatot és a cikkek teljes tartalmának elolvasása nélkül egy-egy rövidebb bevezetőből tájékozódhasson az írások témájáról és ez alapján dönthesse el, kíváncsi-e a teljes bejegyzésre. Amennyiben igen, akkor a címre vagy a bevezető utáni linkre kattintva léphet be a blogba. Jelezzük, hogy a portálon nemcsak blogbejegyzéseket, hanem hosszabb, egy-egy témát részletesen tárgyaló olvasmányos szakcikket is találhat a pánikbetegség leküzdése otthon és öngyógyítás témában

Az alaposabb tákékozódás végett mindenképpen érdemes az eredeti, honlap keresőoptimalizálás alatt álló webhelyen is körülnézni. Itt csak a rövidebb, a szorongásos állapottal, pánikbetegséggel és agorafóbiával kapcsolatos egy-egy érdekességről szóló cikkeket ajánljuk. Fontos megjegyezni, hogy a betegség önálló leküzdését gyógyszerek alkalmazása nélkül, pszichoterápiás eljárásokkal segítjük, módszerünk a kognitív viselkedésterápia, amely tanulási-gyakorlási folyamat révén teszi lehetővé a pánikzavarokkal küzdők számára, hogy a kellemetlen tünetektől megszabaduljanak és teljes életet éljenek az öngyógyítás segítségével.

Hogyan alakul ki a pánikroham?

Minden pánikbeteg arról számol be, hogy nagyon változó, hogy mikor mi vált ki pánikrohamot. Az is jellemző, hogy látszólag ugyanaz a helyzet egyik héten pánikrohamot vált ki, másik héten nem, aztán ismét, aztán csak egy kicsit… És az is meglepő tud lenni, amikor egy nagyon félelmetes helyzet a terapeutával együtt semmilyen szorongást nem okoz.

Általánosságban jó tudni, hogyan alakul ki a pánikroham, de az egyes helyzetekben nem igazán érdemes az okokat keresni. Az általános ok az, hogy a pánikbeteg nagyon erősen figyel magára, a testi működésének a legkisebb rezdülésére is, és minden változást a pánikroham szemszögéből értékel. Például: “Érzem, hogy hirtelen gyorsabban dobog a szívem, biztos rosszul leszek.” Vagy: “Bevettem ezt a gyógyszert, de egy kicsit furcsán érzem magam, ez egy szörnyű mellékhatás lehet, és a mentők fognak elvinni.”

Van tehát egy testi érzet (szívdobogás, émelygés), és van egy hozzá kapcsolódó ijesztő gondolat (rosszullét). A nem-pánikbetegek két dolgot csinálnak másképp: sokkal kevésbé érzékelik a testi változásokat, és ha mégis, akkor sem kapcsolnak hozzá ijesztő gondolatokat.

Szorongás vagy izgatottság?

Nem mindegy, hogy mivel magyarázzuk a pánikbetegség tüneteit, például a gyorsabb szívverést, kapkodó légzést, kézremegést vagy izzadást. A Harvard Egyetemen végeztek egy kutatást, amiből kiderült, hogy egész másképp teljesítenek azok, akik azt gondolják, hogy szoronganak, mint akik azt gondolják, hogy izgatottan készülnek egy feladatra – miközben a testi tüneteik (izzadás, szívdobogás) pontosan ugyanazok!

Pánikbetegség kezelése gyógyszer nélkül - odahaza

Visszatérő kérdés a pácienseink részéről, hogy gyógyszer nélkül elmúlhat-e a pánikbetegség, az agorafóbia. Az általunk alkalmazott módszerhez nem szükséges gyógyszeres kiegészítő kezelés, mert közvetlenül a félelmet keltő gondolatokkal és helyzetekkel foglalkozunk. Ha a gyógyszer elnyomja ezeket a szorongásokat és gondolatokat, az nem teszi könnyebbé a terápiát. Tudjuk, hogy nagyon kellemetlen ezeket a félelmeket átélni.

A pánikbetegség testi és pszichés tünetei

A szorongás, agorafóbia, pánikbetegség jellemző tünetei a következők:

 • erős szívdobogás
 • mellkasi fájdalom, diszkomfort
 • erős, szorító fejfájás
 • szédülés
 • homályos látás
 • bizsergés
 • hőhullámok vagy fázás
 • remegés
 • légzési nehézség
 • izommerevség
 • rosszullét, gyomortünetek
 • valóságérzékelés változása
 • halálfélelem
 • kontrollvesztéstől való félelem
 • ájulásérzet
 • megőrüléstől való félelem.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja magán, és az orvos kizárta a komolyabb testi betegségeket, vagy azok nem járnak a fenti tünetekkel, akkor Ön pánikbeteg.

Pánikroham leküzdése öngyógyító gyakorlatokkal

A szorongásos pánikbetegség tüneteinek csillapítása, öngyógyítása

Ajánló weboldal A pánikbetegség leküzdhető öngyógyítással honlap blogjához. Téma: Pánikbetegek kezelése kognitív viselkedésterápiás gyakorlatok segítségével, a pánikroham leküzdése gyógyszeres kezelés nélkül.

Szószedet - fontosabb kifejezések, kulcsszavak - : szorongásos állapot, ok nélküli félelem, indokolatlan rémület, spontán és szorongó pánik, pánikhelyzet, kognitív pánikzavar, heves és váratlan pánikroham, a kontroll elvesztésétől való félelem, halálfélelem, páni félelem, pánikroham leküzdése, hiperventilláció, széndioxid, jógalégzés.

Az oktató jellegű tréningek, viselkedési gyakorlatok célja a szorongásos pánik leküzdése, a krónikus pánikbetegség kialakulásának a megelőzése.


Egy honlap sikerének záloga a

keresőmarketing és a szakszerű honlapoptimalizálás

Honlap keresőoptimalizálás és szemantikus linképítés

A SEO program linképítő részében résztvevő honlap a keresőszempontú weboldal optimalizálás (google-seo) folyamatának és az alkalmazott keresőmarketing eljárásoknak köszönhetően számos kulcsszóval és keresőkérdéssel előkelő helyezést szerzett a Google keresőtalálok rangsorában. Mint ismeretes, a honlapoptimalizáció két alapvető munkafázisból áll, az első a tartalmi optimalizálás, ennek során elérjük, hogy a weblap tartalma az adott témában releváns és keresőbarát legyen, a második a linkprofil kiépítése, ez lényegében hivatkozások hálózatának létrehozását jelenti minél magasabb keresőmarketing értékű webhelyek bevonásával (ha ezek nem állnak a linképítő rendelkezésére, létre kell hoznia őket; emellett korlátozott mértékben használhatók PR-cikkekben elhelyezett szöveges linkek és nagyon óvatosan katalóguslinkek is - utóbbiak minősége és hitelessége igen fontos szempont). Ez a munka a SEO terén szerzett szakértelmet követel, a szakszerűtlen linképítést a Google hátrasorolással szankcionálja. A jelen weboldalt illetően a webmester-eszközök (Google Seo Console) tanúsága szerint a legtöbb rákeresés ezekre a kifejezésekre történt:

Pszichoterapeuta Budapest

A pánikroham leküzdése

A szorongásos pánikbetegség tünetei, kezelése, gyógyítása Budapesten. Az agorafóbia és pánikzavar gyógyítása, pánikroham leküzdése, pániktünetek otthoni kezelése videók alapján. A pánik kognitív elmélete és az oktató jellegű viselkedésterápia a tünetek megszüntetése céljából. Hol talál: Pszichoterapeuta Budapest vonzáskörzete. Váratlan pánikroham, ok nélküli félelem, szorongás, pánikbetegség öngyógyítása, krónikus agorafóbia, pánikroham leküzdése, pszichés betegség - fóbia a nyitott terektől és bezártságtól, pánikos állapot testi tünetei, félelem leküzdése, pánikrendelő Budapest. Piár cikk írás gyógyítás, egészség, pánik betegség témában - egészségmegőrzés, alternatív gyógymódok, irodalmi pszichodráma-terápia

A pánikterápiás szakmai blog hatékony működését három statikus weboldal támogatja optimalizált honlapszöveggel és linkekkel: